Cum apare un site fara backlink-uri pe Google?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

John Mueller, analist de tendinte pentru webmasteri la Google, a explicat recent cum bot-ul de la Google gaseste site-uri atunci cand nu exista backlink-uri care sa le indice. Acest subiect a fost abordat intr-un topic pe Reddit, la care Mueller a raspuns. Iata intrebarea de pe Reddit:

Cum poate Googlebot sa gaseasca un site daca nimeni nu pune un backlink catre site si nu a fost trimis la Search Console?

In raspunsul sau, Mueller spune ca este “dificil” de stabilit exact cum se gasesc aceste site-uri. Posibilitatea de a gasi un site fara backlink-uri si fara a fi inscris in Google Search Console poate include oricare dintre scenarii:

  • Site-uri care urmaresc inregistrarile de domenii (cu link-uri)
  • Backlink accidental prin redactarea gresita (typo) si indicarea unui domeniu in dauna altuia
  • Bare de instrumente care leaga continutul similar
  • CMS poate sa fi generat un sitemap sau feed RSS / Atom. De exemplu, WordPress trimite semnale catre Google si alte motoare de cautare cand scrii un articol nou

Daca absolut nu doriti ca un site sa fie gasit, Mueller spune sa foloseasca eticheta noindex. Nu presupuneti ca motoarele de cautare nu vor gasi un site doar pentru ca nu a fost promovat sau asociat.

Mueller a precizat, de asemenea, recomandari pentru proprietarii de site-uri care doresc sa faca contrariul prin lansarea unui nou site, cu impact maxim: “Daca doriti sa lansati ceva nou cu un bang (presupunand ca aceasta este ceea ce incercati sa faceti cu un domeniu nou & necunoscut), o idee ar putea fi utilizarea instrumentului de eliminare a site-ului pentru a ascunde site-ul in cautare si apoi anularea acelei solicitari atunci cand il faceti live. Aceasta operatiune va permite Google sa acceseze cu crawlere si sa indexeze continutul mai repede ca de obicei, dar il impiedica sa fie afisat in cautare.

Metoda de mai sus este mai rapida decat trecerea de la noindex la continutul indexabil pentru cautare, dar nu exista nicio garantie ca aceasta nu va fi gasita de alte motoare de cautare decat Google.

Singura optiune de a garanta ca un site nu va fi gasit de catre crawlere este utilizarea unei etichete noindex.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *