46 de Instrumente Gratuite pentru SEO in 2019

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Doriti sa aduceti mai multi vizitatori pe site-ul firmei? Normal, ca da!

O parte importanta a fluxului de vizitatori de pe site-ul tau include clasarea in motoarele de cautare. O clasarea cat mai buna in motoarele de cautare se poate face prin SEO.

Pe scurt, cu optimizarea pentru motoarele de cautare oamenii gasesc mai usor serviciile oferite de afacerea ta. Acest lucru inseamna acronimul SEO, care in traducere Search Engine Optimisation se refera la o actiune generala. Insa, majoritatea oamenilor fac aceasta optimizare cu Google in minte. In principal pentru ca peste 95% din cautarile din Romania sunt facute prin el.

Ca proprietar de afaceri, este vital sa intelegi importanta pe care o joaca optimizarea SEO in prezenta online si cat de bine sa va optimizati textele (sau continutul) pentru succesul online. Dar, cand vine vorba de SEO, vorbim de un domeniu in continua schimbare, cu multe actualizari de calitate, poate parea descurajant daca nu stiti de unde sa incepeti. De exemplu, chiar recent a avut loc o actualizare (sau update) de la Google, in luna iunie. Au fost vizate in special site-urile care ofera continut foarte mare, in special stiri. Ele au simtit fluctuatii negative de rezultate din SEO.

Unele afaceri prefera sa externalizezi munca de optimizare SEO la o agentie de digital marketing. Dar nu toata lumea are buget sau competitie foarte mare. De aceea, resursele disponibile online si instrumentele SEO gratuite va pot ajuta sa realizati obiectivele principale care sa va garanteze un trafic constant din Google, Bing sau alte motoarede cautare.

Exista instrumente de optimizare pentru motoarele de cautare disponibile pentru a va ajuta sa faceti SEO – si multe dintre ele sunt gratuite.

Am facut aceasta lista cu cele mai bune instrumente SEO gratuite, care va pot ajuta chiar acum sa va imbunatatiti marketingul online.

1. Ahrefs

Ahrefs este un instrument foarte bun care va ajuta sa va concentrati eforturile de link building. Acesta va permite sa efectuati analize de backlink a competitiei si sa identificati legaturile de calitate pe care concurenta le are. Acest lucru te poate ajuta sa faci aceleasi lucruri pe care le-a facut si competitia ta. Astfel, vei obtine si tu rezultate foarte bune si trafic. De asemenea, puteti examina mai atent link-urile care trimit catre site-ul tau si daca pot reprezenta un pericol de spam sau ca nu au o relevanta buna. Cu toate ca Ahrefs nu este gratuit, l-am plasat aici datorita faptului ca este un instrument super bun in orice campanie SEO. Il puteti folosi cu toate functiile premium pentru 7 zile cu doar 7 dolari.

2. Browseo

Acest instrument va permite sa vizualizati site-ul exact cum il vede motorul de cautare. Ceea ce este deosebit de util este faptul ca vedeti o versiune minimalista a site-ului, care te poate ajuta sa intelegi cum sunt ierarhizate paginile pe Google sau alte motoare de cautare.

3. Check My Links

Check My Link este un verificator de link-uri care acceseaza cu crawlere site-ul si cauta paginile care nu functioneaza (eroare 404). Este disponibil ca extensie Google Chrome.

4. Copyscape

Copyscape este un instrument care verifica plagiatul online. Acesta va permite sa detectati continutul duplicat si sa verificati daca fragmente de text similar apar in alta parte pe web. Continutul unic este esential intr-un site web sau in blog pentru a se pozitiona mai bine in motoarele de cautare. Puteti introduce adresa URL a unui site Web sau a unui blog, iar Copyscape va poate spune unde altundeva exista ar mai exista.

5. DataBlip

Introduceti adresa URL si cuvintele cheie principale de interes pentru afacerea ta, iar DataBlip va va furniza toate statisticile esentiale de SEO. Nu este gratuit, dar planul tarifar cel mai mic incepe de la 5 dolari pe luna. Merita sa vizualizati macar prezentarea.

6. Find Broken Links

Acest raport oferit de Ninja Internet Marketers parcurge intregul site si evidentiaza o serie de erori legate de link-uri, inclusiv legaturile interne si externe care trebuie rezolvate.

7. Free SEO Analysis (Kostenlose SEO Analyse)

Dupa cum sugereaza si numele, acest instrument este orientat spre o piata germana. Dar cu un translator online sau cu cunostinte minime de germana va puteti descurca. Introduceti numele domeniului, iar crawlerul instrumentului examineaza 20 de subpagini in 10-90 de secunde pentru cei mai relevanti factori SEO de pe pagina.

8. Planificatorul de cuvinte cheie Google Ads

Acesta este un instrument Google Ads gratuit care va ofera o imagine asupra volumului de cautari lunare pentru un anumit cuvant cheie si cat de mult si cat de multa concurenta exista, pe baza cheltuielilor publicitare pentru linkurile sponsorizate. De asemenea, returneaza cuvinte cheie alternative pe care l-ati putea folosi in locul lor sau alaturi de cuvantul cheie original.

9. Instrumentul Google Suggest Tool

Instrumentul de sugerare a cuvintelor cheie Google va permite sa explorati rezultatele auto-sugerate de la Bing, Amazon si YouTube. Introduceti pur si simplu termenul de baza si instrumentul va crea o lista cu cele mai populare expresii de cuvinte cheie care incep cu termenul dvs. de baza – utilizand bazele de date Google, Amazon, YouTube si Bing “Suggest”.

10. Google PageSpeed Insights

Acest instrument SEO masoara performanta desktopului si a site-ului mobil din punct de vedere al vitezei. Cu interogarile de cautare mobila care depasesc cautarile de pe desktop, viteza paginilor devine din ce in ce mai importanta pentru firmele care doresc sa-si pastreze vizitatorii.

11. Testul Google Safe Browsing

Acest instrument testeaza daca exista vreun malware pe un site.

12. Consola de cautare Google

Jeff Bullas recomanda in mod deosebit acest instrument, explicand in acest articol cum va permite sa vedeti ce interogari aduc trafic pe site, sa analizati afisarile, clicurile si pozitia site-ului in Google. De asemenea, va permite sa trimiteti fisierele sitemap XML si adresele URL individuale la Google si sa examinati acoperirea indexului pentru a va asigura ca Google are cea mai proaspata versiune a site-ului. Un alt avantaj este faptul ca daca Google identifica probleme cu site-ul tau, iti va trimite o notificare pe email cu problema si modul in care poate fi rezolvata.

13. Google TestMySite

Acest instrument de auditare a site-ului ofera doua valori:

• Timpul estimat de incarcare pe o retea mobila 3G

• Estimarea pierderii vizitatorilor din cauza timpului de incarcare redus.

Acesta este un instrument foarte bun pentru obtinerea unui instantaneu rapid al “starii de sanatate” a unui site web.

14. Bing Webmasters Tools

Bing Webmasters Tools, create dupa modelul Google Webmaster Tools (devenit Google Search Console) va permite sa vizualizati statistici din motorul de cautare Bing pentru site. De asemenea, va ajuta si va ofera resurse pentru a optimizarea corecta. Totodata, ajuta si la remedierea erorilor.

15. Hubspot Website Grader

Website Grader este un instrument online care genereaza rapoarte personalizate pe baza unor valori cheie, cum ar fi performanta, versiunea mobila si securitatea. Introduceti URL-ul domeniului si vei primi un scor si un raport detaliat prin e-mail.

16. Keyword Clarity

Keyword Clarity este un instrument gratuit de grupare a cuvintelor cheie, care faciliteaza identificarea clusterelor de cuvinte cheie. Permite afisarea interactiva a cuvintelor cheie si include si gruparea lor specifica fara a folosi Excel.

17. KWFinder

KWFinder este un instrument usor de utilizat de cautare a cuvintelor cheie de tipul long tail keywords (LTK) si a competitiei lor.

18. Keyword.Guru

Un alt instrument de cercetare a cuvintelor cheie cu o multime de idei de cuvinte cheie noi pentru campaniile de Google Ads, SEO sau strategia de marketing de continut.

19. Linkminer

LinkMiner este un instrument de verificare a backlink-urilor usor de utilizat, cu functii gratuite. Cu toate acestea, planul free este destul de limitat. Dar merita explorat.

20. LongTail Pro

LongTail Pro, la fel ca KWFinder, este un instrument SEO care calculeaza sansele de succes in proceusl de optimizare SEO. Gaseste si cuvinte cheie lungi – long tail keywords, cu o competitivitate redusa.

21. Metatago

Un alt instrument util pentru densitatea cuvintelor cheie. In planurile tarifare, exista si un plan gratuit pentru un domeniu pe o perioada de un an. Merita incercat.

22. MozBar

MozBar genereaza un raport instant pentru site-ul pe care il vizitati din perspectiva autoritatii web. De asemenea, este disponibil ca extensie pentru browser pentru Firefox si Chrome.

23. Link Explorer

Link Explorer este un instrument complet de analiza a link-urilor de la Moz. Acest instrument va permite sa cautati backlink-uri, sa descoperiti link-uri potential daunatoare, sa gasiti oportunitati de construire a link-uri, sa vizualizati activitatea sociala, sa analizati ancorele si multe altele. De asemenea, puteti utiliza acest instrument pentru a descoperi toate paginile indexate de motoarele de cautare si pentru a obtine o cantitate mare de informatii despre site.

24. Remove’em

Remove’em genereaza un raport care va ajuta sa identificati diversitatea ancorelor de tip text si sa evidentiati acele zone in care va expuneti riscul de supra-optimizare SEO. Optimizarea excesiva poate uneori sa determine ca site-ul dvs. sa fie penalizat algoritmic pentru acel text ancora specific.

25. Screaming Frog

Screaming Frog SEO Spider este un mic program de desktop pe care il puteti instala pe computer, care cauta probleme SEO si va permite sa le exportati in Excel, astfel incat sa poata fi folosit cu usurinta pentru a vedea recomandarile SEO. Este deosebit de bun pentru analizarea site-urilor medii si mari, unde verificarea manuala a fiecarei pagini ar fi extrem de solicitanta.

26. Search Simulator de Nightwatch

Simulati interogarile motorului de cautare din orice locatie pe Google si verificati si urmariti cu usurinta site-ul tau sau cum se claseaza concurenta. Este disponibil ca extensie pentru browserul Chrome.

27. Seed Keywords

Seed Keywords sunt cuvintele cheie care genereaza alte sugestii sau idei. Acest instrument este diferit de alte instrumente de cuvinte cheie, deoarece va permite sa setati mai intai un scenariu de cautare, apoi iti intreaba prietenii cum folosesc motoarele de cautare.

28. SEMRush

In timp ce acest instrument nu este complet gratuit, puteti incerca pana la 10 cautari gratuite de cuvinte cheie pentru a vedea daca acesta este instrumentul potrivit pentru marketing. Este deosebit de utila functia de dificultate a cuvintelor cheie pentru a afla cat de dificila va fi clasarea pentru cuvintele cheie pe care doriti sa le vizati.

29. Seobility

Seobility verifica intregul site web, accesand cu crawlere toate paginile. Toate paginile gasite cu erori, probleme cu optimizarea pe pagina sau probleme legate de continutul paginii, cum ar fi continutul duplicat, sunt colectate si afisate in fiecare sectiune de verificare. La sfarsit veti avea un raport detaliat si complet.

30. SEO Chat

SEO Chat este un instrument care incorporeaza motoarele de cautare principale, printre care si YouTube si Amazon.

31. SEO Quake

O extensie de browser la indemana, care va permite sa verificati orice pagina web pentru parametrii SEO si sa exportati datele intr-un fisier.

32. SEOWorkers Analysis Tool

Ofera un raport detaliat rapid, cu avantajul suplimentar al informatiilor de baza despre cele mai bune practici SEO. Este disponibil si ca extensie Firefox.

33. SE Ranking

Acesta este un instrument software SEO all-in-one, care include toate instrumentele de care aveti nevoie pentru munca zilnica, cum ar fi verificare pozitiei pe anumite cuvinte cheie, auditul site-ului, cercetarea competitorilor SEO / PPC si multe altele. Nu este gratuit, dar are un plan de trial, de incercare gratuita.

34. SERPSim.Com

Simuleaza modul in care este afisat in Google site-ul tau. Poti verifica daca sunt optimizate corect titlurile si meta descrierile. Totusi, atentie, ca Google are obiceiul si de a modifica titlurile si meta descrierile in functie de continut.

35. SERPs Rank Checker

Acesta este un alt instrument eficient de SEO. Prin utilizarea acestui instrument, puteti sa va verificati pozitiacuvintelor cheie in Google sau Yahoo.

36. Serpstat

Serpstat este o platforma SEO completa; cu toate acestea, exista si o versiune gratuita care va permite sa va personalizati cautarea in legatura geografic, sa vedeti cautarile locale din Romania, spre exemplu.

37. Site Analyzer

Obtineti un diagnostic complet al site-ului pe diverse sectiuni: continut, cuvinte cheie, design, performanta, accesibilitate etc. Puteti analiza orice pagina, pe orice site, ori de cate ori doriti. Nu este necesara nicio instalare pe computerul personal.

38. Soovle

Soovle va permite sa cautati nu doar Google, Bing si Yahoo, dar si Amazon pentru informatii despre vanzari, Wikipedia pentru articole educationale si YouTube pentru continut video.

39. Spyfu

Asa cum ii spune si numele, este un spion al concurentei. Vedeti concurenta pentru fiecare cuvant cheie si cum va puteti surclasa competitia. Descoperiti continutul exact si backlink-urile care ii permit sa va depaseasca. Exista si planuri tarifare, dar il puteti incerca si gratuit.

40. Text Optimizer

Acesta este un instrument foarte interesant. Introduceti termenul de cautare si acesta va va arata pagina cu rezultatele cautarii Google, va extrage fragmente de cautare si va aplica analiza semantica pentru a genera lista tuturor subiectelor, termenilor si conceptelor aferente care formeaza clusterul de subiecte.

41. Surfer

In prezent gratuit in versiunea beta, acesta este un instrument de SEO super care compara factorii on-page SEO a top 40+ website-uri clasate. Surfer va ajuta sa intelegeti ce trebuie remediat ca sa va puteti depasi concurenta. Va arata inclusiv progresul principalilor competitori, ca sa stiti scorul pe care il aveti de batut.

42. Ubersuggest

Ubersuggest e foarte tare din mai multe perspective. Combina cumva Google Keyword Planner cu KWFinder sau LongTail Pro. Adica iti arata volumul de cautare pentru anumite cuvinte cheie, concurenta SEO si PPC si idei de cuvinte cheie.

43. UpCity’s SEO Report Card

Acest raport cuprinzator va arata cum va situati in raport cu competitia din perspectiva SEO.

44. Varvy SEO Tool

Acest instrument de audit SEO ofera informatii relevante cu privire la autoritatea domeniului, linkuri, imagini SEO, conturi sociale si mentiuni, viteza paginii si multe altele.

45. Viral Mafia SEO Audit

Inca un instrumente de auditare SEO foarte interesant. Merita incercat sa vedeti daca primiti sugestii suplimentare pentru rezolvarea problemelor site-ului.

46. Yoast

Daca aveti site-ul in WordPress, va recomandam sa utilizati Instrumentul SEO Yoast, care analizeaza modul in care este articolele si paginile sunt SEO. Acest instrument include multe caracteristici care va ajuta sa va optimizati continutul pentru rezultatele cautarii, precum optimizarea titlurilor, imaginilor, meta descrierilor. (All In One SEO este un instrument similar cu plug-in-ul de WordPress Yoast si foarte bun).

Acum ca aveti atat de multe instrumente sa va ajute pentru oprimizarea SEO a site-ului afacerii, poate ar fi o idee buna sa arunci o privire si pe cei mai importanti noua factori SEO in 2019.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *