Importanta certificatului SSL in procesul optimizare SEO

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nu mai exista optimizare SEO in 2018 fara sa ai certificat SSL. Cel putin daca vrei sa ajungi pe prima pagina. Google a inceput sa prioritizeze deja ca pe prima pagina, cel putin pentru cautarile de business-related, sa apara doar domenii care au certificat SSL. Chiar si cele care nu au protocolul https:// fortat, au totusi un certificat SSL activ.

Prin urmare, daca vrei sa faci o campanie SEO, primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere in procesul de optimizare web este sa te asiguri ca ai instalat certificatul SSL si fortat pe intregul domeniu.

Dupa ani in care Google a insistat pe standardizarea utilizarii SSL, acest lucru incepe sa devina realitatea la inceputul toamnei

Google schimbă indicațiile vizuale pentru HTTPS în interfața cu utilizatorul Chrome, începând cu luna septembrie. Site-urile care utilizeaza HTTPS nu vor mai declanșa textul verde “Secure” care apare de obicei in bara de adrese din versiunea 69 a versiunii Chrome, conform blogul Chrome.

Apoi, in octombrie, site-urile accesate cu Chrome 70 care nu au certificate HTTPS vor declansa o eticheta rosie “Nesigur” atunci cand introduceti text.

In plus, deoarece obiectivul Google este acela de a asigura ca utilizatorii de internet pot recunoaste cu usurinta daca site-urile sunt sigure sau nu, avertizarea Not Secure va fi afisata in mod vizibil pe site-uri fara conexiune securizata HTTPS.

Intr-un efort de a conduce lumea spre un internet global mai sigur, Google Chrome a inceput sa marcheze toate paginile web HTTP cu formularele nesigure de anul trecut, precum si site-urile HTTP deschise intr-o fereastra incognito. In doar un an, o schimbare atat de mica a impins 68% din traficul Android si Windows si 78% din traficul Chrome OS si Mac spre HTTPS. Acum, 81 dintre cele mai importante 100 de site-uri utilizeaza in mod implicit HTTPS.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *